Lars Barmen kokebøker

Enkle & perfekte menyer
Norsk mat med ny vri

Lars Barmen: Norsk mat med ny vri
I sin siste bok (fra 2009) presenterer Lars Barmen tradisjonelle norske retter og norske råvarer som blir laget og brukt på en annerledes måte.

Fra sine mange opphold i utlandet kombinerer Lars Barmen erfaringene sine med våre norske tradisjoner og råvarer. Hva med fenalår med selleriremulade eller kanskje ertesuppe med timianskum?

Kjøp boka:
Lars Barmen: Norsk mat med ny vri (Bokkilden)

Barmens kjøkkenskole
Barmens
kjøkkenskole

Norsk Mat
Norsk Mat

Barmens grill
Barmens grill

Koke ute
Koke ute

Norsk Sjømat
Norsk Sjømat

Barmens kjøkkenskole
Boken gir en inngående kunnskap om alle de ulike råvarene vi omgir oss med. Her lærer du alt fra hvordan du kan se om en fisk er fersk, hvordan man oppbevarer fisk, hvordan man fryser den ned, til hvordan man stykker opp og bruker de ulike delene av kjøttet på et dyr.
Du får rede på bruk av ulike typer oster, grønnsaker, korn, nøtter, krydder, urter m.m.
Du lærer også flere matlagingsteknikker, blant annet partering av kjøtt, utbeining av fugl, rensing av skalldyr og filetrering av fisk.
I tillegg tar den for seg ulike koketeknikker, utstyr man trenger og ikke trenger og hva de brukes til. Boken har også med et utvalg grunnoppskrifter

Kjøp boka:
Lars Barmen: Norsk Mat (Bokkilden)

Lars Barmen: Norsk Mat
Boka har oppskrifter på tradisjonell norsk mat, både fisk, kjøtt, grønnsaker, desserter, kaker, sylting og hermetisering.
Her er tradisjonsrike norske retter til både hverdags og fest, bl.a. fiskegrateng, fiskesuppe, kjøttkaker, kalvefrikassé, kålrulletter, agurksalat, ertestuing, eplekake, riskrem og forskjellige sorter syltetøy.

Kjøp boka:
Lars Barmen: Norsk Mat (Bokkilden)

Lars Barmen: Barmens grill
Her får du oppskriftene på den ene lekkerbisken etter den andre tilberedt ute i det fri. Det kan like gjerne være på stranda eller i hagen, på fjellet eller i skogen. Grille kan man nemlig gjøre overalt.
Lars Barmen gir deg i denne boken en rekke råd og tips om utstyr, metoder, opptenning, brenntid, tilberedningsideer og over 80 oppskrifter på alt fra Glasert kyllingbryst med anis til Laks med klippfisksalt, Salat med grillet chevre og Sørafrikanske "Boerewors"-pølser.
Mesterkokken deler sjenerøst ut oppskrifter fra sitt lange liv som kokk, enten de er hentet fra hans tid i Asia, Frankrike, Norge eller andre land han har oppholdt seg i

Kjøp boka:
Lars Barmen: Barmens grill (Bokkilden)

Lars Barmen: Koke ute
Forfatteren har i denne boka samlet all sin kunnskap om matlaging utendørs. Boka er delt inn etter forskjellige temaer og sesonger, og har over 80 oppskrifter som kan forberedes hjemme og fullføres

Kjøp boka:
Lars Barmen: Koke ute (Bokkilden)

Lars Barmen: Norsk sjømat
Lars Barmen, kjent og kjær TV-kokk fra NRK, har her samlet sammen sine beste oppskrifter på norsk fisk og sjømat. 30 fiske- og skalldyrsorter er representert, alle er å få tak i i norske farvann og butikker. I tillegg kommer han med en rekke råd og tips om f.eks. sesong, bruk av utstyr, filetering, skraping av skjell m.m. Boken er en oppslagsbok enten du får en eller annen fisk på kroken og du lurer på hva du skal gjøre med den, eller du rett og slett går i butikken og handler den fisken du har lyst på. Det er bare å slå opp i Lars Barmens Norsk sjømat og finne gode ideer på hvordan du kan tilberede den.
Kjøp boka:
Lars Barmen: Norsk sjømat (Bokkilden)