Vinkjøleskap

Hva trenger du
Ett vinkjøleskap er ikke dyrere enn ett tilsvarende kjøleskap, snarere tvert imot, for de trenger ikke samme "musklene" i kompressoren.
Ikke trenger de å gå like langt ned i temperatur og ikke trenger de å kjøle like fort.
Ett billig vinskap for rundt 30 flasker ligger gjerne rundt 3000,-, d.v.s. ca 100 kroner på "flaskeplass". Du får selvfølgelig dyrere vinskap, da har de som regel to soner, d.v.s. du kan ha to ulike temperaturer i skapet samtidig og de har gjerne kullfilter som skal sørge for at luften som vinen ligger skal være ren, slik at den ikke blir forurenset, noe som er i overkant snobbet om du spør meg.

To soner er kjekt å ha om du ønsker å temperer rødvinen eller kjøle ned hvitvinen i skapet ditt før servering, men om du bare skal oppbevare vinen og har mulighet for å kjøle ned hvitvinen i kjøleskapet før den skal drikkes så er det ikke nødvendig med to soner, da lagerer du både rød og hvitvin på 11-12 grader som er en fin all-round lagringstemperatur.

Og om du vurderer to soner, så sjekk likegodt hva to vinskap vil koste (om du har plass), så kan du ha to skap med ulik temperatur. Det vil lønne seg om du ikke kommer over ett helt spesielt tilbud.

Sjekk billig vinkjøleskap

Sjekk stort vinskap med to soner

Se også flere vinskap